KOLUMNE

Prebudite se!

Obstaja pregovor, ki pravi: »Če želimo uresničiti sanje, se moramo najprej zbuditi!« Kot otroci smo vsi sanjali in upam, da sanjate še danes. Razlika med otroškimi sanjami in sanjami odraslih je v veri, da lahko to, kar sanjamo, tudi uresničimo.

Samo spomnite se, kako ste kot otroci v hipu poznali odgovor, če vas je kdo vprašal, kaj želite postati, ko odrastete. Pa ste to postali? Ste sledili svojim sanjam? Ste jih uresničili?

Če ste, potem vam od srca čestitam!

Če niste … zakaj niste? Kot pravi pregovor na začetku … ste se zbudili?

Zbuditi se pomeni zavedati se svojega življenja! Zavedati se ne samo potovanja, ki ga imenujemo življenje, temveč tudi, kdo smo mi sami, kot potniki na tem potovanju in kdo so ljudje, ki ste jih in jih še boste na tem potovanju srečali.

Kdo vam je vcepil prepričanja, ki vas na tej poti upočasnjujejo ali celo ustavljajo?

Vprašanje, zakaj niste uresničili svojih sanj je v bistvu pomembneje od vprašanja, ali ste jih uresničili.

Namreč, na vprašanje, ali ste uresničili svoje sanje, lahko odgovorite z da ali ne. Če pa odgovorite na vprašanje, zakaj svojih sanj niste uresničili, pa boste dobili mnogo pomembnejše odgovore. Prišli boste do odgovora, kdo vas je na vaši poti prepričal, da so vaše sanje neuresničljive. Kdo vas je na poti prepričal, da ste vredni manj od tega, kolikor v resnici ste. Odgovori na ta vprašanja bodo vodili do velikih spoznanj. Spoznali boste, da ste verjeli tujemu mišljenju, namesto resnici. Da ste bolj verjeli drugim kot sebi!

Prebuditi se pomeni spomniti se, kdo v resnici ste. Spomniti se, da ste rojeni z razlogom, da na tem svetu obstajate z namenom. Da v sebi nosite neomejeni potencial, ki ste ga prišli udejanjiti. Na ta svet ste prišli, da bi pustili sledi, prišli ste, da bi živeli srečno, zdravo, v ljubezni in obilju. Prišli ste živeti svoje izpopolnjeno življenje. 

Kako se torej prebuditi? Z delom na sebi. Z vlaganjem vase in v svoje znanje. Z učenjem od tistih, ki so se že uspeli prebuditi in ki so z ljubeznijo pripravljeni svoje znanje in to, kar so se spomnili, deliti z vami.

Pomagali vam bodo spoznati, kdo so tisti, ki so vam vsadili lažna prepričanja, da sanj ni moč uresničiti. Spoznati, kdo ste v resnici vi sami. Kdo ste vi, ki se skrivate pod številnimi sloji frustracij, skrbi, strahov, sumničenj in lažnih prepričanj. Torej, prebudite se!

Bujenje pa seveda zahteva spremembe v življenju! Ampak na bolje! Če se ves čas vrtite v istih krogih, in vse počnete natanko tako, kot ste počeli do sedaj, ne morete pričakovati drugačnih rezultatov. Obkrožite se z ljudmi, ki vas navdihujejo in motivirajo. Obkrožite se z ljudmi, ki verjamejo v vas in s takimi, ki so uresničili svoje sanje. Slednji bodo veter v vaš hrbet in vaša podpora. In kar je najpomembneje, takšni vam bodo z lastnim primerom pokazali, kako uresničiti sanje. Takšni ne bodo nikoli dvomili v vas, saj oni vedo. Oni vedo, da so nekoč bili na vašem mestu, ampak so sprejeli drugačne odločitve.

Naše življenje ni nič drugega kot zrcalo naših odločitev. Torej, kaj boste izbrali?

Boste spali še naprej ali se boste prebudili?

Iz srca si želim, da se boste odločili prebuditi se. Sanje so sicer res prečudovite, ampak obstaja še nekaj mnogo lepšega od sanj in to je živeti svoje sanje. Natančneje: biti buden in sanjati.